Hi Jong Ondernemend Amsterdam! 

 
Op woensdag 11 maart 2020 heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) uitgeroepen tot een pandemie. In de afgelopen maanden heeft dit virus zich snel over 135 landen en gebieden verspreid en heeft het, het leven en de economie ernstig ontwricht.
 
Ondernemers worden wereldwijd hard getroffen omdat begrijpelijkerwijs waarden als gezondheid en veiligheid van groter belang zijn geworden. Het gebruik van technologie en creativiteit heeft een nieuwe betekenis gekregen, met name waar ondernemers verplicht hun business moesten sluiten. Deze plotselinge uitbraak heeft de meesten van ons in verwarring gebracht en bezorgd gemaakt, alsmede veel prangende juridische vragen opgeroepen die een antwoord behoeven, waaronder:

  • Mijn omzetten lopen hard terug, hoe kan ik bepaalde bedrijfsprocessen herstructureren?
  • Mijn onderneming is op last van de overheid gesloten, moet ik mijn huur doorbetalen?
  • Ik heb een vast afnamecontract met een leverancier, ben ik verplicht tot afname?
  • Kan ik afnemers dwingen vaste afspraken in contracten na te komen?
  • Ik kan niet langer voldoen aan mijn financieringsvoorwaarden, wat moet ik doen?
  • Kan ik mijn schuldeisers selectief betalen?
  • Hoe vraag ik uitstel van betaling van belasting aan en wanneer kan dat?

 
Om de JOA-leden in hun inspanningen tijdens deze voortdurende crisis te ondersteunen, heeft Blenheim een panel van twee zeer ervaren advocaten samengesteld voor een interactief Webinar over dit onderwerp. De panelleden uit verschillende rechtsgebieden zullen openhartig hun ervaringen met de juridische gevolgen van de uitbraak van COVID-19 met u delen en de mogelijkheden van COVID-19-crisisbeheer voor uw onderneming bespreken en waar nodig nader onderzoeken.

Zowel tijdens als na het Webinar staan de specialisten van Blenheim voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Er kan de gehele middag tot 15:00 uur gratis telefonisch advies worden verkregen. Dit Webinar is gratis, maar we hebben slechts een beperkt aantal plaatsen. Log dus tijdig in via deze link: https://zoom.us/j/407240582

Datum: 16 april 
Locatie: https://zoom.us/j/407240582
Aanvang: 10.00